Aanstekelijk geluid uit Kenia

2 oktober 2009 Sauti Sol is een band waar je waarschijnlijk niet eerder van hoorde, maar die je in ieder geval snel verrast. De vier leden uit Kenia zijn multi-getalenteerd en vallen op door samenhangende manier van zingen.

Alle leden van het viertal komen uit Kenia en zeggen ze muzikaal geïnspireerd te zijn door sterren als Salif Keita en Lokua Kanza, waarbij de laatste nog het best te plaatsen valt.

Alliance Francaise
Bien-Aime Baraza, Willis Chimano, Delvin Mudigi en Polycarp Otieno leerden elkaar kennen op de middelbare school en zetten hun eerste schreden op het muzikale pad als accapella groep. Nadat zij na het behalen van hun diploma van school waren gegaan, besloten ze om professioneel in de muziek te gaan. Uit hun eigen levenservaringen puttend was de band geïnspireerd door de keuzes, gevolgen en uitdagingen waarvoor zowel zij als de Keniaanse jeugd in het algemeen geplaatst waren. Tegelijkertijd voelden ze de behoefte om de muziekindustrie te vernieuwen door de wens een stijl te introduceren die alle leeftijdsgroepen zou moeten overstijgen. Dat lukt ze aardig, hun muziek is samengesteld uit mooie samenzangen, sprankelende gitaarakkoorden en aanstekelijke vokalen.
Alliance Française in Nairobi was hun uitvalsbasis. Ze waren finalisten in 2006 van Spotlight on Kenyan Music, een nationale talentenjacht. Sinds die tijd hebben ze verschillende shows gegeven in Alliance Francaise en twee jaar later volgde hun eerste solo-concert.

Mwanzo
De reacties waren zeer lovend en hun muziek werd gewaardeerd voor de manier waarop de leden muzikaal op elkaar waren ingespeeld. Het werd dus hoog tijd voor dit eerste album Mwanzo. Het is een fusie geworden van het Afrika uit het leven van alledag. De nummers werden stuk voor stuk goed ontvangen toen de band ze live ten gehore bracht tijdens de concerten voor een gestadig groeiende groep fans.
Vooralsnog is het niet bekend waar het album online besteld kan worden, behalve ongetwijfeld bij Uptoyoutoo en het bijbehorende Keniaanse label Penya, dat het album uitbracht.

Muziek  (468x60)