Funky introspectie met Rob

9 juni 2012 Met het album Make It Fast, Make It Slow van Rob is nu zijn gehele oeuvre aan de wereld buiten Ghana geopenbaard. Een bijzonder hoofdstuk van de West-Afrikaanse muziek is hierbij compleet.

De cratediggers van Soundway Records hebben opnieuw een oud en bijzonder album opnieuw uitgebracht. Make It Fast, Make It Slow is het tweede album van Rob en is voor het eerst buiten Ghana uitgekomen, op cd, digitaal maar ook op vinyl.

Meer introspectief
Rob was een enigszins mysterieuze artiest die twee albums maakte voor het legendarische label Essiebons in 1977. Geen van deze albums werden grote hits in zijn vaderland, maar vooral de laatste jaren zijn verzamelaars bereid er grof geld voor te betalen. De track met dezelfde naam van het album is bij Soundway altijd een van de meest populaire nummers geweest. Het nummer verscheen dan ook op hun eerste release Ghana Soundz. Het label deed meerdere verzoeken om het album integraal opnieuw uit te brengen, wat uiteindelijk tot deze release leidde. Met dit album leren we Rob meer van binnen kennen en in tegenstelling tot Funky Rob Way gaat bij Make It Fast, Make It Slow het tempo een stuk omlaag en is het bestanddeel funk een stuk minder.

Blazers
Ook op dit album overheersen de blazers weer aanzienlijk, wederom met medewerking van Mag-2, een band die zijn roots heeft in het leger van Ghana. Met meer nadruk op religie en een wat merkwaardig erotische sfeer is dit album een van de vreemdste afrofunk platen uit West-Afrika en met tracks als Loose Up Yourself en Make it Fast, Make it Slow zal Rob blijven hangen en zal niemand hem snel vergeten.

Muziek  (468x60)