Owiny Sigoma Band creeërt een nieuwe muziekstijl

29 september 2013 Het Engels-Keniaanse gezelschap Owiny Sigoma Band laat ons kennismaken met een nieuwe stijl van muziek door een mix van traditionele Afrikaanse muziek met iets elektronisch. Na hun debuutalbum is de kracht van vernieuwing er bij hun tweede een beetje af, maar de band lijkt zijn ritme wel te hebben gevonden.Ze brachten in 2011 hun titelloze debuutalbum uit toerden de wereld rond. Het debuut was een verwarrende, maar toch elegante culturele ervaring van tribale klanken uit Kenia dat werd bewerkt met een modern tintje. Dit tweede album Power Punch!!! gaat verder langs hetzelfde muzikale pad zoals dat met het debuut werd ingezet.

Elektronisch geluid
Power Punch!!! bevat zowel zware drums als soepel toetsenbordwerk. Het album is zowel krachtig als vrolijk en de combinatie van hedendaagse Afrikaanse en moderne Westerse muzikale technieken in het algemeen komen samen in een vloeiende harmonie. Het album biedt een verscheidenheid aan klanken en experimenten gedurende de elf nummers tellende tracklist. Ritmische dansdrums en engelss zang op Harpoon Land leiden tot een verrassende wending op het volgende nummer Owiny Techno. Zoals de titel al doet vermoeden duikt de band hier in een elektronisch geluid met vervormde bas, rollende drums en traditionele Keniaanse zang bij een snelheid van 140 bpm. Het zal niet lang duren voordat je jezelf onderdompelt in de snelle beat en mee zou willen dansen.

Experimenten
De Owiny Sigoma Band blijft experimenteren met verschillende muziekstijlen waarvan veel muzikanten niet zouden dromen. Deze cross-culturele experimenten heeft interessante resultaten gecreëert. Terwijl de muziek misschien niet voor iedereen even toegankelijk is, heeft de band zeker een grote schare fans. Als je iemand bent die voortdurend op zoek is naar iets dat origineel klinkt, dan is Power Punch!!! zeker de moeite waard en een schot in de roos.

Muziek  (468x60)