Het culturele mozaïek van Mauritanië

15 november 2013 Mauritania is het resultaat van een internationale samenwerking van een aantal getalenteerde muzikanten uit Mauritanië, Senegal, Mali en België. Zij gaven aan de muziek van dit album een rijke instrumentale dimensie.

We horen Guéladjo Ba op de gitaar, Ousmane Touré op de bas, Ahmed Fofana met de ngoni, Jeli Mamadou Dramé met de kora en Ousmane Gangué en Saidou Sow nemen de vocalen voor hun rekening. Ahmed Fofana is een bekende, hij speelde eerder met een ander gezelschap op het album Mali Latino in 2011.

Culturele diversiteit
Mauritanië kent een grote rijkdom waar het gaat om bijzondere West-Afrikaanse traditionele instrumenten. Zo komen we ook op dit album de klanken van de hoddou, tidinit en de iets meer bekende peulfluit en calebassen tegen. Het diverse album vertegenwoordigt het culturele mozaïek van Mauritanië en zijn verschillende etnische groepen. Die mix horen we vooral terug in de nummers Guilly, Malissadjo of Fouta, waardoor ons als luisteraar een waaier van stijlen en zeer verschillende West-Afrikaanse ritmes wordt gepresenteerd.

Muziek  (468x60)