Gerijpte afrorock van Amartey Hedzoleh

9 februari 2014 Kukurantumi is nooit eerder uitgebrachte afrorock uit de jaren tachtig door de oprichter van de legendarische Ghanese band Hedzoleh Soundz. Amartey Hedzoleh kunnen we wel zien als een veteraan van de scene.Puttend uit verschillende Ghanese muzikale tradities creëerde hij zijn eigen kenmerkende stijl. Hij begon in de jaren zestig als bassist en zanger van The Psychedelic Aliens, en trad met hen onder andere op tijdens het legendarische Soul to Soul concert in Accra.
In 1972 richtte hij Hedzoleh Soundz op, waaraan hij zijn achternaam te danken heeft en vrede en vrijheid betekent. Hij verliet de groep voordat ze ooit een studio van binnen hadden gezien, maar zijn liedjes werden uiteindelijk opgenomen voor hun debuutalbum en Hugh Masekela's Introducing Hedzoleh Soundz.

Solo
Kort daarna begint hij aan een solocarrière. Naast een aantal projecten schreef en speelde hij de soundtrack van King Ampaw's film Kukurantumi - Road to Accra uit 1983. Nadat hij de muziek had opgenomen nam hij een nieuwe en uitgebreide versie van de soundtrack op met veel extra nummers. Het werd nooit uitgebracht en de tapes bleven decennialang onaangeraakt. Een selectie van deze opnamen wordt hier voor de eerste keer gepresenteerd.

Muziek  (468x60)